Eşti aici: Acasă » Magazin » Toate produsele » Pesticide » Fungicide » OMIX – 1 L

OMIX – 1 L

117,72 lei cu TVA

Conține: 607 g/l propamocarb

Formulare: Concentrat solubil (SL)

Mod de acțiune: OMIX® este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă – blochează dezvoltarea miceliului, având o bună distribuție în plantă (ascendentă și descendentă). Produsul este absorbit prin rădăcini și frunze, într-un timp destul de scurt de la aplicarea tratamentului.

Disponibil în stoc furnizor - livrarea poate dura mai mult timp decât de obicei. Sunaţi la 0740 112 759

  • Check Mark Produse de înaltă calitate
  • Check Mark Plăţi securizate prin EuPlatesc.ro

Descriere

OMIX®

Conține: 607 g/l propamocarb

Formulare: Concentrat solubil (SL)

Mod de acțiune: OMIX® este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă – blochează dezvoltarea miceliului, având o bună distribuție în plantă (ascendentă și descendentă). Produsul este absorbit prin rădăcini și frunze, într-un timp destul de scurt de la aplicarea tratamentului. Propamocarbul inhibă biosinteza fosfolipidelor și a acizilor grași și prin urmare inhibarea germinării sporilor, creșterea și pătrunderea miceliului în plante precum și blocarea dezvoltării miceliului ciupercii în planta gazda.

Beneficiile oferite de OMIX®

• Oferă culturilor un nivel ridicat de protecție și de siguranță, indiferent de stadiul de creștere al

acestora

• O bună absorbție prin rădăcini și transportare acropetală

• Poate fi folosit la culturi cultivate în toate tipurile de condiții protejate – sticlă sau plastic precum și

în pepiniere

• Stimulează rezistența plantelor, înrădăcinarea și înflorirea

• Protejează semințele în timpul germinării, plantele tinere și butașii, împotriva putrezirii plantei și a  rădăcinii

Recomadări de utilizare:

Culturi Agent patogen Utilizare Doza (l/ha) Timp de pauză
Plante ornamentale (seră) MANA (Phytophthora spp.) PUTREGAIUL / CĂDEREA PLANTUŢELOR (Pythium spp.) Dezinfecție: 300 ml/m3 /substrat Se aplică prin incorporare în sol, înainte de însămânțare; Volum de apă: 10 – 20 L/m3 /sol/substrat sau udare: 10 ml/m2 Se aplică prin irigare, la însămânțare, după tăieri, transplantare, sădire în ghiveci Volum de apă: 3 – 5 L/m2 Nr. de tratamente: 1 pentru aplicarea prin încorporarea în sol înainte de însămânțare și 2 în cazul aplicării prin irigare, la însămânțare; Interval minim între tratamente: Primul tratament (aplicare prin irigare) se face înainte de însămânțare, după tăieri, trasplantare, sădire în ghiveci, iar cel deal doilea după 14 – 21 zile de la primul tratament. Timpul de pauză este acoperit de perioada dintre ultima aplicare și recoltare.
Tomate (seră) MANA (Phytophthora spp.) PUTREGAIUL / CĂDEREA PLANTUŢELOR (Pythium spp.) Dezinfecție: 300 ml/m3 /substrat Aplicare prin încorporare în sol, înainte de însămânțare; Volum de apă 10 – 20 L / m3 /substrat Sau Udare: 5 – 6 ml/ m2 Se aplică prin irigare, la însămânțare; Volum de apă 3 – 5 L/ m2 Nr. maxim de tratamente: 1 pentru aplicarea prin încorporarea în sol înainte de însămânțare și 3 în cazul aplicării prin irigare, la însămânțare; Interval intre tratamente: 14 – 21 zile Interval minim între tratamente: Primul tratament (aplicare prin irigare) se face la însămânțare, iar următoarele două tratamente se fac la un interval de 7 – 10 zile. 3 zile

Informații suplimentare

Greutate 1,2 kg
Dimensiuni 10 × 10 × 25 cm