Eşti aici: Acasă » Magazin » Toate produsele » Tratament semințe » SPONSOR 6 FS – Tebuconazol pentru tratamentul semintelor
Reduceri!

SPONSOR 6 FS – Tebuconazol pentru tratamentul semintelor

Prețul inițial a fost: 128,62 lei.Prețul curent este: 88,84 lei. cu TVA

Fungicid pe bază de tebuconazol pentru tratamentul semințelor de cereale înainte de semănat – doza 0,5 L/t 

Disponibil în stoc furnizor - livrarea poate dura mai mult timp decât de obicei. Sunaţi la 0740 112 759

  • Check Mark Produse de înaltă calitate
  • Check Mark Plăţi securizate prin EuPlatesc.ro

Descriere

SPONSOR 6FS

Fungicid pe bază de tebuconazol pentru tratamentul semințelor

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr: 2568/12.10.2005

Sponsor 6 FS este un fungicid sistemic utilizat pentru tratarea semințelor de grâu și orz destinate semanatului. Sponsor 6 FS – tratament semințe – prezintă un spectru larg de combatere a bolilor transmise prin semințe sau sol și o perioadă de acțiune îndelungată. Fiind sistemic, după aplicare pătrunde în semințe sau este preluat de radicele în noile plăntuțe, asigurând protecția acestora împotriva agenților fitopatogeni din sol, din sămânță sau de pe suprafața acesteia. Plantele răsărite vor crește viguros în primele faze de vegetație.

Sponsor 6 FS este un produs pentru tratarea semințelor cu eficacitate ridicată și efect atât preventiv cât și curativ. Se prezintă sub formă lichidă (suspensie concentrată), de culoare roșie. Produsul Sponsor 6 FS pentru tratarea semințelor aderă foarte bine pe suprafața semințelor tratate.

Bolile combătute prin tratarea semințelor cu Sponsor 6FS: Mălura (Tilletia spp.), Tăciunele zburător (Ustilago nuda, Ustilago triticii), Tăciunele îmbrăcat (Ustilago hordei), Fuzarioza (Fusarium spp.), Septorioza (Septoria spp.), Sfâșierea frunzelor (Helminthosporium spp.) Făinarea (Erysiphae spp.).

Tratatmentul semințelor cu Sponsor 6 FS se poate face cu ocazia condiționării și insăcuirii semințelor, sau înainte de semănat. Pe perioada depozitării produsul nu afecteaza germinația semințelor.

Sponsor 6 FS se aplică sub formă de tratament semiumed. Doza de 0,5 L se amestecă cu 6-7 l de apă, apoi se tratează o tonă de sămințe. Produsul trebuie aplicat cu utilaje bine calibrate, care să asigure o acoperire uniformă pe toată suprafața semințelor. Dacă semințele urmează a fi depozitate se va verifica umiditatea acestora astfel încât să nu depășească parametrii recomandați pentru depozitare pentru a se evita mucegăirea sau încolțirea în sac.

Omologarile produsului in ROMANIA:

CULTURA AGENTUL PATOGEN DOZA
GRAU Malura (Tilletia spp.) Fuzarioza (Fusarium spp.) 0,5 l/t
ORZ Taciunele  (Ustilago nuda) Sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.) 0,5 l/t

Pentru cantități mici de semințe, tratamentul se poate efectua și cu betoniera. În acest caz cantitatea de apă utilizată pentru o tonă de semințe crește până la 14-15 L. După tratament semințele se țin la zvântat și apoi se insăcuiesc.

Pentru tratarea semințelor și împotriva dăunatorilor (Agriotes spp., Zabrus spp.), Sponsor 6 FS / se poate amesteca și aplica împreună cu un insecticid omologat în doza recomandată.

Se va evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii și pielea. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecție, nu se bea, nu se manâncă și nu se fumează. După terminarea lucrului se spală bine mâinile și fața cu multă apă și săpun fără a se freca.